CONTACT:
Strada CALEA LUI TRAIAN
Nr. 195-197, cod 240273
Telefon: 0250749521
0350432080
Fax: 0350432080
E-mail: colegiuldesilvicultura@yahoo.com
Facebook:

Baza materiala

Cabinetul de matematica:

Cabinetul de matematica are un numar de 40 de locuri la mese functionale de cate doua persoane si se afla amplasat la etajul I din corpul C. Realizarea acestui cabinet reprezinta rodul muncii cadrelor didactice din cadrul colectivului catedrei de matematica. Cabinetul de matematica este prevazut cu: planse, corpuri geometrice, truse de instrumente geometrice, computer, scaner, grafice de functii, formule uzuale, transformari geometrice cu instrumente de lucru si figuri geometrice tridimensionale. Acest cabinet are in dotare o minibiblioteca ce cuprinde: manuale alternative, culegeri de exercitii si probleme, reviste de specialitate.


Laboratoarele de informatica:

In afara calculatoarelor cu care sunt dotate sediile de catedra si cabinetele de specialitate, Colegiul de Silvicultura si Protectia Mediului, Mun. Ramnicu Valcea, Judetul Valcea dispune de doua cabinete de informatica, ambele fiind dotate cu un numar de 25 de calculatoare si un server, pentru lucrul cu clasa intreaga. Cele doua cabinete sunt legate in retea si sunt conectate la Internet. Ambele cabinete sunt dotate cu videoproiector.Cabinetele de informatica sunt prevazute cu sisteme speciale de alarma si sunt monitorizate in permanenta. Pentru a veni in intampinarea cadrelor didactice, ce asigura predarea celorlalte discipline, altele decat informatica, s-a infiintat o unitate mobila, compusa dintr-un laptop si un videoproiector.


Cabinetul de romana:

Este amplasat intr-un amfiteatru de 40 locuri la etajul I al corpului C. Tematica afisata parcurge intreaga literatura romana de la cronicari pana in zilele noastre. S-au folosit documente inedite, cronici aparute in presa vremii, fotografii rare, manuscrise, etc. Cabinetul de limba romana cuprinde o sinteza a literaturii romane, cu operele scriitorilor studiati in invatamantul liceal, de arte si meserii, fiind intocmita de cadrele didactice din cadrul catedrei de limba si literatura romana, sub coordonarea profesorului Mustatea Vasile. Cabinetul de limba si literatura romana este locul ideal unde se desfasoara intalniri cu scriitori si oameni de cultura, lansari de carte, simpozioane, dezbateri, mese rotunde, seri literare, etc. S-au desfasurat actiuni ca: dramaturgii – teme si motive in creatia contemporana cu participarea lui Iosif Naghin, Mircea Ghitulescu, Florentina Sanmihaian – Editura Humanitas; intalnirea Clubului umoristilor; lansari de carte cu participarea scriitorului Dan Zamfirescu.


Cabinetul de francofonie:

A fost amenajat in anul 1997, cu prilejul vizitei delegatiei mixte elevi-cadre didactice de la Liceul professional AUCOUTURIER din orasul Carmaux – Franta, cand s-a realizat infratirea intre cele doua licee. Cabinetul cuprinde: imagini din muzee, institutii de cultura, opere de arta, portrete de scriitori, etc; reguli si tehnici gramaticale; dictionare si manuale. Cu prilejul vizitei delegatiei franceze s-au donat Colegiului de Silvicultura si Protectia Mediului peste 200 de carti, manuale, reviste, dictionare, albume, atlase, etc. Cabinetul mai cuprinde: fise, mape tematice pentru elevi.


Cabinetul fonetic:

Cabinetul fonetic este unul dintre cele mai moderne cabinete de specialitate, fiind conceput pentru lucrul cu 36 elevi simultan. Cabinetul este dotat cu 36 cabine din sticla, casti si microfoane, care dau posibilitatea oricarui elev sa comunice cu orice coleg sau cu profesorul la pupitrul de comanda. Cabinetul permite comunicarea in cinci limbi straine simultan. Cabinetul mai dispune de urmatoarele facilitati: computer conectat la Internet, aparatura video, aparatura audio, aparat de proiectie filtru (16 mm). In cadrul cabinetului fonetic se afla o minibiblioteca ce cuprinde: manuale in limba engleza, franceza si rusa, reviste de specialitate, dictionare, mape tematice, fise, harti, planse, etc.


Cabinetul de istorie:

Cabinetul de istorie este un amfiteatru cu 40 locuri, amplasat in corpul C la parterul unitatii. A fost amenajat cu sprijinul profesorilor din catedra de istorie si consultarea specialistilor din cadrul Muzeului Judetean de Istorie, Valcea. Mobilierul este nou, functional, si a fost proiectat si realizat cu resurse proprii in cadrul atelierelor din scoala. Cabinetul dispune de harti, planse, minibiblioteca de specialitate, albume, aparatura video si de proiectie, computer, ceea ce face ca orele de istorie sa fie mai atractive, bucurandu-se de un interes sporit din partea elevilor. Tematica respecta prevederile programelor scolare, iar documentele folosite sunt surse autentice.


Cabinetul de biologie:

Este un cabinet reamenajat intr-o viziune moderna in anul 2003, fiind dotat cu un mobilier specific cabinetelor de biologie. Tematica a fost realizata de catre profesoara Elena Dinulescu, in conformitate cu Programa Scolara si continutul manualelor alternative. Cabinetul dispune de un set de 200 de planse plastifiate si in relief, realizate in Germania, care cuprind intreaga programa studiata in anii de liceu. Fiecare masa este prevazuta cu aparatura necesara efectuarii de experimente (microscoape, truse de disectie, mulaje, bareliefuri, ghiduri complecte etc. Cabinetul de biologie cuprinde o colectie bogata formata din diferite specii de plante si flori.


Cabinetul de religie:

A fost amenajat in anul 2002. Mobilierul este format din 37 de scaune tip jilt din lemn de stejar ce au fost proiectate si realizate in atelierele din scoala. Masa din lemn masiv de rasinos in forma de « U » cu deschiderea de 2 m, anvonul ornamentat cu sculpturi din stejar reprezentand lauri de maslin si ghinda si sfesnice din lemn de stejar. Pe peretii laterali se gasesc: Decalogul, Cele noua fericiri, Crezul, rugaciuni inchinate Fecioarei Maria, icoanele cu Iisus Hristos in gradina Ghetsimani si Fecioara Maria cu pruncul Iisus, Crucea cu Mantuitorul Iisus Hristos rastignit, geamurile sunt pictate cu elemente florale si religioase. Cabinetul este dotat cu aparatura video, DVD-uri cu tematica religioasa, un laptop si o minibiblioteca.


Cabinetul de tehnologie:

Este mobilat adecvat cu mese individuale, vitrina din lemn masiv si PAL furniruit cu stejar, toate realizate de catre elevi in cadrul atelierelor scoala. Pe peretii laterali sunt expuse machete functionale, instalatii specifice in industria lemnului ca: derulare busteni, instalatii de exploatare, freze. Sunt expuse de asemenea diferite mostre de produse finite si semifinite, (cofraje, binale), precum si diferite tipuri de cherestea pentru recunoasterea speciilor de arbori; machete functionale actionate electric ce reprezinta instalatii de prelucrarea lemnului.


Cabinetul de silvicultura:

A fost amenajat cu sprijinul catedrelor didactice (ingineri si maistri), specialitatea - silvicultura in anul 2001, fiind inaugurat cu prilejul Consfatuirii pe tara a directorilor directiilor silvice judetene si a directorilor liceelor de specialitate. Cuprinde o tematica adecvata Programei scolare, grafice, zone forestiere, parcuri dendrologice, rezervatii nationale, parcuri nationale, clasificari, cifre si date semnificative. Cabinetul de silvicultura se constituie intr-un laborator didactic util si studentilor de la Facultatea de silvicultura care functioneaza pe langa unitatea noastra. Cabinetul de silvicultura mai cuprinde o colectie bogata de fructe ale diferitelor specii de arbori si arbusti ornamentali, fise, cataloage, atlasuri forestiere, etc.


Cabinetul de cultura:

Este amenajat intr-un amfiteatru cu o capacitate de 40 locuri, amplasat la parterul corpului C. Cabinetul a fost amenajat cu sprijinul profesorilor de stiinte socio-umane din scoala. Acesta dispune de minibiblioteca, material documentar, albume si planse.


Cabinetul de organe de masini:

Este un cabinet modern, realizat in anul 2002 cu sprijinul inginerilor, specialitatea mecanica. Este amplasat la etajul I al corpului A, intr-o sala spatioasa, dotata cu mobilier nou, adecvat si ergonomic. Cabinetul cuprinde o serie de materiale didactice, planse, mulaje, schite, peste 2000 de piese, ansamble si subansamble intregi sau sectionate pentru a putea fi studiate de citre elevi. Totodata, cabinetul mai cuprinde instrumentarul necesar: sublere electronice si mecanice, rigle metalice, echere, module de sudura si chipamente de protectia muncii.


Cabinetul de motoare:

Este amplasat la parterul caminului de baieti si are un numar de 40 locuri. Cabinetul de motoare a fost reamenajat in anul 2002 si cuprinde: un motor de tractor Universal U-650 sectionat, un motor de Saviem sectionat, un motor de Dacia 1310 sectionat, un motor de ARO 320 sectionat, o punte motor Raba, spate sectionata, mecanism de directie, mecanism de transmisie, cutii de viteza sectionate, panoplie cu sistemul de aprindere prin scanteie si injectie, panoplie cu sistemul de alimentare, panoplie cu sistemul de iluminare, sisteme de suspensie, planse, ansamble, subansamble, piese si accesorii. Toate motoarele si panopliile sunt in stare de functionare, fiind actionate electric.


Cabinetul de legislatie:

Este amenajat la parterul caminului de baieti, cu un numar de 40 locuri. Serveste la efectuarea orelor de legislatie rutiera. Are in dotare semafoare electrice functionale, lampi cu lumina intermitenta de culoare portocalie, aparatura video, computere, videoproiector, indicator laser, chestionare, pentru o clasa de elevi. Cabinetul de legislatie rutiera mai este dotat cu o minibiblioteca de specialitate ce cuprinde: noul cod rutier, manuale de specialitate, albume, studii de caz, machete functionale, in conformitate cu Metodologia emisa de Autoritatea Rutiera Romana si Ministerul Educatiei si Cercetarii.


Laboratoare:

Laboratorul de chimie are 40 de locuri, este prevazut cu mese speciale dotate cu apa rece curenta, energie electrica si instalatie pentru gaze naturale. Aerisirea incaperii se realizeaza atat natural, cat si artificial cu ajutorul a trei ventilatoare de capacitate. Alaturat laboratorului de chimie, se afla magazia de substante si reactivi, precum si magazia de sticlarie, balante analitice si sterilizatoare. La efectuarea experimentelor la ora, cei patru profesori de chimie sunt ajutati de catre o laboranta cu studii de specialitate. Laboratorul functioneaza in baza autorizatiilor emise de Directia generala farmaceutica din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei si Ministerului Economiei si Comertului, privind detinerea si utilizarea tuturor categoriilor de precursori. Laboratorul de fizica, a fost reamenajat intr-o conceptie noua, in anul 2003, cu sprijinul profesorilor din cadrul catedrei de fizica si al specialistilor de la I.M.S.A.T. Bucuresti. Tematica afisata urmareste indeaproape programa scolara studiata in anii de liceu.
Laboratorul de fizica dispune de aparatura moderna pentru efectuarea tuturor experientelor cuprinse in programa scolara. Laboratorul de fizica a fost gazda schimbului de experienta realizat cu profesorii de fizica din judetele Valcea, Gorj si Dambovita, bucurandu-se de aprecierile acestora. Laboratorul de fizica are in dotarea sa aparatura video moderna, computer, unde se pot realiza lectii moderne si eficiente.


Biblioteca:

Este amplasata in corpul C – parter. Biblioteca cuprinde peste 18.500 volume, colectii de reviste, ziare, colectii de legi, etc. Din randul elevilor, biblioteca are cititori fideli pe baza de fisa 1400 elevi. Aceasta este dotata cu calculator, sala de lectura si spatiu pentru manualele scolare. Ea pune la dispozitia cititorilor o serie de instrumente de informare ca: fisiere, cataloage de la majoritatea editurilor, liste bibliografice. In cadrul bibliotecii se organizeaza periodic: lansari de carte, intalniri literare, simpozioane, expozitii de carte, standuri de noutati sau colectii de carti, prezentari de manuale optionale.


Sala de consiliu:

Este o sala cu 25 de locuri, care gazduieste:
Sedintele Consiliului de administratie;
Sedintele Comisiilor pe probleme;
Sedintele Consiliului pentru curriculum;
Sedintele Comisiilor metodice;
Sedintele Consiliului elevilor;
Mese rotunde, dezbateri, etc.;
Intalniri cu diferite personalitati;
Sala este dotata cu mobilier functional, o minibiblioteca, care adaposteste: colectii de legi, decrete, H.G., ordine ministeriale, colectii de ziare si reviste din presa locala si centrala, manuale alternative, reviste de specialitate.
Toate aceste dotari, confera caracterul salii: punct de informare – documentare.


Administratie:

PERSONAL AUXILIAR
Secretari - 2
Laboranti - 1
Bibliotecari - 1
Pedagogi scolari - 2
Administratori financiari - 2
Administratori patrimoniu - 1
Inginer de sistem - 1
Supraveghetor noapte - 2

PERSONAL NEDIDACTIC
Muncitori calificati - 10
Paznici, îngrijitori - 16
Magaziner - 1


Baza de cazare:

Colegiul de Silvicultura si Protectia Mediului, Mun. Ramnicu Valcea, Judetul Valcea dispune de o puternica baza de cazare, renovata in totalitate. Astfel, exista doua camine ce insumeaza 385 locuri de cazare, in camere de cate 3, 4 si 5 paturi. In cursul anului scolar, aceasta serveste cazarii elevilor si studentilor Facultatii de silvicultura. In perioada vacantelor scolare, unitatea gazduieste tabere scolare si studentesti de profil, olimpiade scolare – faza nationala, gazduieste grupuri de studenti care efectueaza practica de profil in cadrul combinatului “Oltchim”.
Colegiul de Silvicultura si Protectia Mediului dispune de incalzire si apa calda non-stop, avand centrala proprie modernizata. De asemenea, caminele Colegiului de Silvicultura si Protectia Mediului sunt gazda loturilor de sportivi, iar la sfarsit de saptamana se cazeaza grupurile de elevi aflati in tranzit. Practic, baza de cazare functioneaza fara intrerupere tot timpul anului.


Cantina:

Cantina restaurant a fost reamenajata in anul 2003, are o capacitate de 200 de locuri pe serie. Este o cantina moderna, cu regim de autoservire, dotata cu microcentrale pentru apa calda curenta, depozite frigorifice, aer conditionat, tamplarie din aluminiu si geamuri termopane. Toate utilajele care echipeaza cantina sunt noi, din inox alimentar, creand astfel toate conditiile unei serviri civilizate. Cantina functioneaza pe toata durata anului, unde servesc masa in afara de elevii abonati permanent si participantii la Olimpiade scolare, concursuri interjudetene si nationale, tabere, grupuri de sportivi aflate in cantonament, elevi excursionisti aflati in tranzit.
Cantina restaurant este unul din sectoarele de activitati ale unitatii care contribuie substantial la constituirea fondurilor din resurse extrabugetare, prin organizarea la sfarsit de saptamana de mese festive.
Alaturi de cantina restaurant se afla magaziile de ambalaje si beciul de alimente conservate toamna pentru toata perioada sezonului rece.


Sala de festivitati:

Sala de festivitati se afla la etajul I al cladirii ce adaposteste si blocul alimentar si cantina restaurant a unitatii. Sala de festivitati are o capacitate de 200 de locuri la masa, dispune de o sala pentru spectacole, are o sala pentru proiectie filme si se bucura de o sonorizare si o acustica foarte buna. Sala de festivitati este locul ideal pentru spectacole de tot felul, pentru instruiri, sedinte, simpozioane, alte activitati cultural – educative.
In aceasta sala printr-un contract încheiat cu Serviciul Politiei Rutiere Valcea, se desfasoara examenele pentru obtinerea permisului de conducere auto.
Sala de festivitati, dispunand de toate facilitatile, serveste nu numai liceului ci si Inspectoratului Scolar, Primariei Municipiului Rm.Valcea, precum si altor institutii de pe raza judetului, contribuind astfel la dezvoltarea parteneriatului între scoala, agentii, institutii.


Baza sportiva:

Baza sportiva a Colegiului de Silvicultura si Protectia Mediului, Mun. Ramnicu Valcea, Judetul Valcea se compune din: sala de sport cu vestiare si sala de forta si teren cu imbracaminte asfaltica, aflat in aer liber. Sala de sport a fost inaugurata in toamna anului 2003, are o suprafata utila de 1250 mp, suprafata din covor sintetic si amenajate: teren de handball; teren de baschet; teren de tennis de camp; teren de volei.
Sala mai dispune de tribune cu 300 locuri, are un grad de iluminare optim, realizat de 36 corpuri de iluminat. Are microcentrala proprie, deci beneficiaza de apa calda permanent.
În perioada 2003-2005 a gazduit 3 (trei) competitii importante la nivel national, dupa cum urmeaza:
Gala de box ROMANIA – ITALIA.
Turneul final la baieti, fete la tenis de masa.
Turneul veteranilor la tenis de camp.
Turneul final de volei baieti – RENEL.
Terenul in aer liber este dotat cu instalatii de nocturna si cuprinde : teren de handbal; teren de volei; teren de baschet; teren de tenis de camp; pista de atletism.


Atelier:

Colegiul de Silvicultura si Protectia Mediului, Mun. Ramnicu Valcea, Judetul Valcea dispune de doua cladiri pentru ateliere scoala, ce cuprind:
4 ateliere de tamplarie;
1 atelier de sculptura – intarsie;
2 ateliere mecanice (lacatuserie );
1 atelier forja si tratamente;
1 atelier pentru prelucrari mecanice;
1 atelier de sudura;
1 sala de masini;
In aceste ateliere se afla 157 de masini si utilaje, unde se instruiesc peste 1000 de elevi, sub îndrumarea a 20 de maistri. Pe langa atelierele scoala functioneaza un depozit central de cherestea cu o capacitate de 800 m.c.
In cadrul atelierelor scoala, se realizeaza anual o microproductie de mobilier scolar din lemn, metal-lemn, binale, mic mobilier pe baza de comenzi si contracte în valoare de peste 3 miliarde lei.


Parc auto:

Parcul auto al unitatii cuprinde un numar de masini si tractoare dupa cum urmeaza :
1 autoturism marca SOLENZA pentru conducere auto;
1 autoturism DACIA LOGAN pentru conducere auto;
1 tractor forestier DT 450 pentru conducere auto;
1 tractor forestier DT 450 dotat cu troliu si sapa pentru exploatari forestiere;
1 remorci pentru conducere auto si tractor;
In cadrul liceului functioneaza o scoala de soferi profesionisti, care pregateste conducatori auto pentru categoriile B; C; C+E; TR.
Scoala de soferi se numara printre scolile cu cea mai buna organizare si cele mai bune rezultate obtinute de cursantii nostrii, la prima încercare. Cursantii scolii de soferi, mai au la dispozitie în incinta scolii un poligon auto de 7200 m.p. dotat cu o rampa de suprafata si o remiza cu o rampa subterana, statie de spalatorie auto.


Parc dendrologic:

Este amenajat în incinta liceului pe o suprafata de 1,5 ha. Cuprinde peste 150 de specii de plante, arbori si arbusti ornamentali inventariati si etichetati. Parcul dendrologic serveste elevilor si studentilor de la profilul silvicultura, pentru recunoasterea speciilor dupa aspect, frunze, scoarta, flori si fructificatie. Parcul dendrologic este prevazut cu alei, banci, scaune, foisoare de observatie, flori de diferite specii, fiind frecventat de copii si batrani în scop de odihna si agrement. Parcul dendrologic al Colegiului Tehnic Forestier, ofera în fiecare toamna si primavara butasi si altoi pentru pepinierele Directiei Silvice Rm.Valcea si alte parcuri, realizandu-se schimburi de material dendrologic.


Pepiniere:

Liceul Tehnologic Forestier Ramnicu Valcea, Mun. Ramnicu Valcea, Judetul Valcea, beneficiaza de 2 pepiniere didactice, o cabana forestiera si 80 m.p. de solar. Suprafata celor doua pepiniere didactice este de 1,5 ha, unde elevii, de la profilul silvicultura si studentii Facultatii de silvicultura au posibilitatea plantarii, repicarii si întretinerii culturilor de puieti silvici si diferite specii de arbusti ornamentali.
Intre pepinierele Liceului Tehnologic Forestier, Mun. Ramnicu Valcea, Judetul Valcea si pepiniera centrala a Directiei silvice de la Ionesti, exista o foarte buna colaborare.
In fiecare toamna si primavara pepinierele scolii pun la dispozitia institutiilor, a Primariei Municipiului Rm.Valcea si a asociatiilor de proprietar, material saditor constand în arbusti ornamentali si diferite specii de arbori.